Приветствую Вас Гість | RSS
Регистрация | Вход

Темы для Юкоз

Поделиться

Друзі сайту

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Грудень » 17 » Творча майстерня 2-Б
00:10
Творча майстерня 2-Б

Диво зима

 

     Жила собі маленька дівчинка,звали її Аліса. Одного ранку прокинувшись дівчинка подивилася у вікно. І побачила там,як їй здалося, диво. 

     Всі домівки та земля були вкриті цукровою ватою,дерева покриті цукровою глазур’ю,а на вікнах візерунки,ніби цукрові льодяники.

     Дівчинка швидко побігла до мами і весело закричала:

-          Мамо,ти бачила це диво за вікном? Все вкрито цукровими солодощами.

    Мама лагідно посміхнулася,взяла Алісу за руку і підвела до вікна і мовила:

- Це чарівниця Зима зі своїми помічниками вночі господарювали. Цукрова вата на домівках це -  сніг,на деревах не цукрова глазур,а іній. Ну а вікна розмалював пан Морозенко.

 І тут Аліса швидко побігла до своєї кімнати одягатися,щоб скоріше вибігти на вулицю і погратися з дивами зими.








КАЗКА ПРО ЗИМУ

 

Прийшла  в Україну Зима. Холодна, снігова і зла. Засипала міста і села снігом, закувала річки і озера кригою. 

Любила вона діток морозити, щічки щипати, слизькі тротуари робити, щоб вони падали і плакали.

Але дітки зраділи приходу Зими, повиходили на вулицю і почали веселитися, грати в сніжки, кататися на ковзанах та санчатах, ліпити сніговиків. 

Хлопчики та дівчатка зовсім не боялися Зими, а навпаки раділи їй. Побачила Зима, що її не бояться діти,а навпаки дуже раді і захотілося їй теж з дітками погратися. 

Так вона подружилася з дітьми.





 

 

Зимові пригоди зайчика

       Якось взимку зайчик вирішив прогулятись. В нього був поганий настрій. І пішов він до хатинок, де мешкали люди.                                                                            

Хатинки знаходились недалеко від лісу. Йшов зайчик йшов і побачив вогник у віконечку та вирішив зазирнути в двір,де проживала родина:тато,мама та дві доньки. Тато з мамою готували смачну їжу і накривали на стіл. Було свято-Новий рік. Дівчатка прибирали    різнокольоровими    кульками     ялинку.  Настрій  у людей був чудовий. Від побаченого зайчику стало дуже сумно і він повернувся до лісу. Зайчик сів на пеньок і так гірко заплакав,що почули звірі. Білочки,зайченята. ведмеді та вовки прибігли і запитали, чому він так гірко плаче. Як мені не плакати,йшов я йшов і натрапив на хатинку,де мешкають люди ,а в них там і ялинка гарна і смакоти багато. 

А у нас в лісі ні їжі ,ні ялинки новорічної немає. Сіли звірі та й почали втішати зайченя. Ялинка у нас є,але немає чим прикрашати. А що до їжі,звірі почали думати  в кого які є запаси. Звірі  поприносили свої зимові запаси і накрили на пеньочку святковий стіл. Зайченя повеселішало ,а потім знову заплакало. Але у нас не має чим прикрасити ялинку? І тут  з’явився дід Мороз і запитав у звірів ,чому вони такі сумні? Звірі  розповіли про все діду Морозу. Дід Мороз вирішив зробити звіряткам Новорічне свято. Він прикрасив ялинку різнокольоровими кульками  та вогниками. А щоб звірята відсвяткували Новій рік у теплі ,подарував їм хатиночку,де було затишно і весело. Звірята були дуже вдячні діду Морозу за  Новорічне свято та подарунки. З того часу звірі почали жити дружно і допомагали один одному.

                                                                                     Сидоренко Денис 

                                                                               


Переглядів: 838 | Додав: bc | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: